Vereniging van amateurtuinders EdeRECEPTENHOEK -02-Spruitenstoofpot met hazelnoten |
vat-krant index vat-krant 05-03 vat-krant 05-04 vat-krant 05-05 vat-krant 05-06 vat boekenlijst start recept 01 recept 02 |
Vegetarisch hoofdgerecht voor vier personen Wat hebben we nodig: 2 eetlepels olijfolie, 1 ui grof gesnipperd, 1 grote winterwortel in plakjes, 150 gram knolselderij in blokjes, 4 aardappels in grove stukken, 400 gram spruiten schoongemaakt, 1 groentebouillontablet verkruimeld, 1 laurierblad, 2 theelepels gedroogde tijm, 400 ml droge witte wijn, 1 zakje hazelnoten van 75 gram. Hoe bereiden we dit gerecht: In de braadpan de olie verhitten. Ui en wortel 2 minuten fruiten. Knolselderij, aardappels en spruiten toevoegen en al omroerend 3 minuten meebakken. Bouillontablet, laurierblad en tijm toevoegen. Wijn erbij schenken. Gerecht aan de kook brengen en met deksel schuin op de pan in 30 minuten zachtjes gaar stoven. In droge koekenpan hazelnoten goudbruin roosteren. Noten op snijplank laten afkoelen en grof hakken. Spruitenstoofpot op smaak brengen met zout en peper. Laurierblad verwijderen. Groenten, met een beetje stoofvocht, over vier diepe borden verdelen. Bestrooien met hazelnoten. Lekker met donker volkorenbrood. Eet smakelijk. Gerard Driessen Bron: vegetarische maaltijden |